zondag 17 december 2017

What's in a name



We hebben twee Hollandse Smouzen, enthousiaste hondjes en gepassioneerde muizen-, mollen- en alles wat verder beweegt jagers. Moeder heet Suuz en haar dochter Ronja.



Nu wil het geval dat we al jaren merkten dat wanneer we in Frankrijk waren en we luidkeels 'SUUZ' riepen er soms vreemde blikken zo niet licht gegniffel te bespeuren was bij omstanders. Ook wanneer ze vroegen hoe onze dames heten merkten we wel eens dat er wat merkwaardig op gereageerd werd. Maar ja, we weten allemaal, Fransen zijn heel beleefde mensen en willen je niet kwetsen. Maar toen het deze zomer op een apéro weer gebeurde vroeg ik mijn 15jarige nichtje (die onze Suuz altijd Suzypok noemt, naar haar stamboeknaam (Suzy) Puck) wat er nu toch zo raar was aan Suuz' naam. Een hoop olala's, gegiechel en zedig neergeslagen blikken later kwam het eruit: 'Sucer' is het Franse platte woord voor 'pijpen'. Dus als we 'Suuuuuz' roepen, komt dat, zeg maar, vreemd over. En daarom proberen we onszelf aan te wennen Suuz Luus te noemen. Puus was ook wel leuk geweest, 'puce' betekent weer 'vlo', dus dat is dan misschien weer niet aardig. Maar wees maar niet bang Suzanne Zaal, ze blijf natuurlijk ook echt heus onze eigen(wijze) lieve Suuz!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een jaar op proef

Een jaar in Normandië -slot-

Weer terug in La Noblet na bijna zes weken Nederland voelt als thuiskomen. Net zoals het voelt als we in Nederland in ons Bak...